“We willen allemaal dat de aarde langer behouden blijft. Dat willen we voor onszelf, voor onze dochter, en eigenlijk voor iedereen. Ik wil dat onze steden schoon zijn, zeker Zwolle.”

door Margriet Twisterling (*)

“Verschillende energiebewuste keuzes heb ik al gemaakt. Zo rijd ik een elektrische auto. Dit betekent wel meer stroomverbruik. Maar dankzij onze 20 zonnepanelen op het dak van ons huis wordt de benodigde stroom duurzaam opgewekt. Bovendien houden we nog over voor stroomgebruik in huis. We hebben voor ons kantoor naast ons huis ook nog gekeken naar warmte-/koude-opslag onder ons erf. Dit bleek helaas te duur.”

MargroetTwisterling def

Energie-onafhankelijk
“Van fossiele brandstoffen wil ik af. Het liefst wil ik geheel energie-onafhankelijk zijn, en helemaal niets meer te maken hebben met grote energiebedrijven. En dan zou ik het liefst alles lokaal opwekken. Het kan ook haast niet anders dan dat we daar steeds meer naar toe gaan. Dan denk ik ook dat je zowel zon als wind nodig hebt om als Zwolle geheel energie-onafhankelijk te zijn.”

“Zowel zon als wind is nodig om als Zwolle geheel energie-onafhankelijk te zijn.”


Dochter

“Met onze acties willen we het goede voorbeeld geven aan onze dochter: niets is onuitputtelijk. En: je moet goed nadenken over wat je gebruikt. Ze is 13 jaar. Het is niet zo dat dit een dagelijks onderwerp van gesprek is, maar ze is wel trots op onze zonnepanelen en de elektrische auto. Ze vindt de auto ook heel mooi en nuttig.”

Windturbines
“Een ding is zeker: als we gebruik willen blijven maken van energie, dan is meer duurzame energie nodig, dus ook wind. Ik begrijp wel dat sommige mensen windturbines lelijk vinden, maar ik woon en werk dichtbij de Harculo-centrale en zo mooi vind ik dat blokken gebouw niet. En nu de laatste schoorstenen onlangs zijn gesloopt, mogen wat mij betreft daar wel windturbines staan. Moderne windturbines maken vrijwel geen lawaai meer en leveren heel veel stroom op. Ik maak liever de keuze voor meer in Zwolle, duurzaam opgewekte energie, en dat betekent ook meer windenergie.”

Draag ook bij aan een groener Zwolle. Steun nu de komst van windturbines op Voorst. Deel je steun via de button hieronder en/of geef je reactie!

Ja ik wil Zwolle groener maken

Margriet Twisterling klein

Margriet Twisterling is eigenaar van Twist Ontwerp en Advies. Ze woont ten zuiden van Zwolle, met uitzicht op de voormalige Harculo-elektriciteitscentrale.

Meer infomatie?

Neem contact op met Blauwvinger Energie:
info@blauwvingerenergie.nl

CONTACT

(038) 422 04 27
info@blauwvingerenergie.nl