Het is bijna winter, dus de cv-ketels in onze huizen draaien weer op volle toeren. Maar zijn er geen duurzame alternatieven? Kunnen we van het aardgas af? En passen die alternatieven ook in mijn huis? Antwoorden op die vragen wil Blauwvinger Energie gaan geven. Daarbij krijgen we hulp van een groep deskundige inwoners van Zwolle. Zij hebben ervaring in hoe je een woning zonder, of met veel minder, gas comfortabel kunt verwarmen.

Juist deze week heeft minister Kamp van Economische Zaken de Energie-agenda gepresenteerd. Hierin wordt de route naar 2050 geschetst. In dat jaar moet de uitstoot van CO2 in Nederland bijna nul zijn. 2050 lijkt ver weg, maar er moet nog veel gedaan worden. Een van de maatregelen is het afschaffen van de norm dat huizen op gas moeten worden aangesloten. Die regel moet van 2018 niet meer gelden. Ook de gasnetten in bestaande bebouwing zullen geleidelijk verdwijnen. Warmtenetten met geothermie en restwarmte zullen dan een grote rol spelen.

Nu al aan de slag

Blauwvinger Energie wil nu al aan de slag met duurzame warmte, want het kan al in veel van onze huizen. Met de groep deskundige inwoners van Zwolle gaan wij de komende maanden via deze website, een blog, Facebook en de lokale kranten onze kennis met inwoners en bedrijven in Zwolle delen. Ook wil Blauwvinger Energie collectieve inkoopacties en onafhankelijk informatie organiseren van allerlei zaken die bij een gasloze woning komen kijken: inductie koken, isolatiematerialen, warmtepompen, WKO-systemen, infraroodkachels. en zonnecollectoren en PV-panelen.

Financiering

Maar ook informeren wij jullie graag hoe dat allemaal kan worden gefinancierd en wat het kost en oplevert. En natuurlijk krijg je de gelegenheid om bij een aantal inwoners van Zwolle te kijken hoe zij hun woningen verwarmen zonder, of met minder gas en vertellen zij graag hoe zij dat nu hebben gedaan.

Blauwvinger Energie wil samenwerken met gemeente en andere partijen om te kijken of en hoe bewoners kunnen aansluiten bij grootschalige warmteprojecten in de stad of die zelf mee kunnen ontwikkelen.

Houd dus deze site van Blauwvinger Energie de komende tijd goed in de gaten. Want hier kun je onafhankelijke en deskundige informatie krijgen over wat je zelf kunt doen of samen met anderen om uw woning gasloos en comfortabel te verwarmen tegen een aanvaardbare prijs.

Meer infomatie?

Neem contact op met Blauwvinger Energie:
info@blauwvingerenergie.nl

CONTACT

(038) 422 04 27
info@blauwvingerenergie.nl