Op dit moment onderhandelen bijna 100 organisaties over een nieuw Klimaatakkoord om de CO2 uitstoot in 2030 met 49% te verminderen. Na de zomer, is het plan, moet er op hoofdlijnen een akkoord liggen. NPBO, HIER klimaatbureau en Buurkracht slaan de handen ineen en het Klimaatavontuur organiseert mee. De organisatoren willen graag meer input vanuit de betrokken bewoners.. Ze zijn daarom benieuwd naar inzichten, ideeën, zorgen en wensen van bewoners. Om die boven water te krijgen wordt op 4 juni in het Dominicanenklooster de bijeenkomst in de regio Zwolle gehouden. 

Een nieuw Klimaatakkoord is alleen maar effectief als het kan rekenen op brede maatschappelijke acceptatie. En, nog beter, als het mensen in staat stelt zelf actief te participeren in de realisatie van de plannen van het akkoord. Daarom organiseren de initiatiefnemers een aantal bijeenkomsten waar burgers, bewoners, omwonenden, inwoners aan het woord komen. Welke zorgen, vragen, bedenkingen en wensen leven er over het klimaat- en energiebeleid? Wat hebben bewoners- en burgerorganisaties nodig om zelf aan de slag te kunnen gaan met de energietransitie?

De organisatoren richten zich in deze bijeenkomsten op bewoners en bewonersorganisaties. Ben jij kritisch op specifieke projecten of beleid, heb jij wensen over het klimaatbeleid van de overheid en wil je zelf aan de slag zijn met energie besparen of opwekken middels zon, wind en warmte? Dan is deze oproep voor jou! Meld je aan om mee te praten.

De initiatiefnemers leggen de uitkomsten van die bijeenkomsten nog voor de zomer voor aan de onderhandelaars over het nieuwe Klimaatakkoord. Deze bijeenkomsten zijn in opdracht vanuit de SER en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

De bijeenkomst vindt plaats van16.00-21.00 uur. Per bijeenkomst is er plaats voor circa 40 deelnemers. Het aanmeldingsformulier vindt u hier.

Meer infomatie?

Neem contact op met Blauwvinger Energie:
info@blauwvingerenergie.nl

CONTACT

(038) 422 04 27
info@blauwvingerenergie.nl