Blauwvinger Energie-lid Jelle Hilarius zag al die sportvelden liggen en bedacht zich hoeveel energie er opgewekt zou kunnen worden als al die velden vol zonnecellen zouden liggen. Overdag wordt er namelijk bijna niet gesport op de sportvelden. De vraag die hij direct kreeg was hoe er dan nog gesport kon worden in de avond. Er zou dan namelijk iets over de velden liggen. Lees zijn zoektocht.

Graag wil ik jullie vertellen over een project waar ik in samenwerking met onder andere Blauwvinger Energie en het onlangs opgerichte Vonk mee bezig ben. Het is een project dat ik als jonge ondernemer onder de naam Jellarious uitvoer. Vanuit mijn studie Sportkunde aan de Calo, Windesheim, heb ik ook de kans gekregen om binnen dit project af te studeren.
 
De aanleiding van dit project komt van diezelfde Calo en Startup Studio Mindt. Zij organiseerden eind 2016 namelijk de Zwolse Sport Hackathon. Onder de IT'ers is een hackathon bekend. Je wordt een periode opgesloten in een ruimte waar je aan een oplossing voor een casus werkt. Zo ook bij de Zwolse Sport Hackathon 2016. De casus waar ik aan werkte kwam van wethouder De Heer: "De gemeente Zwolle bezuinigt de komende 3 jaar 8 ton op sport. Verzin iets waarmee de sportverenigingen dit verschil goed kunnen maken."

Gedurende deze dag kwamen er verschillende ideeën langs. Bijna allemaal waren het tijdelijke oplossingen voor de korte termijn. Ik probeerde verder te kijken en pakte de kaart van ons mooie Zwolle erbij. Ik zag al die sportvelden liggen bedacht me hoeveel energie er opgewekt zou kunnen worden als al die velden vol zonnecellen zouden liggen. Overdag wordt er namelijk bijna niet gesport op de sportvelden. De vraag die ik direct kreeg was hoe er dan nog gesport kon worden in de avond. Er zou dan overigens iets over de velden liggen...

Op dit idee ging ik de rest van de dag verder brainstormen en uiteindelijk kwam hier het zonnetapijt uit. Wat het idee van het zonnetapijt is en waar ik op dit moment sta met mijn project vertel ik graag verder in mijn blog op www.jellarious.com (binnenkort online). 

Jelle Hilarius

Meer infomatie?

Neem contact op met Blauwvinger Energie:
info@blauwvingerenergie.nl

CONTACT

(038) 422 04 27
info@blauwvingerenergie.nl