Bijna de helft van de energierekening bestaat uit verwarmingskosten. Hier valt dus veel winst te behalen. Warm water maakt zo’n 10 procent van onze energierekening uit. Het meeste warm water is om te douchen. Alle apparaten en lampen in huis zorgen samen voor bijna 40 procent van je energierekening. De vaste kosten voor je aansluiting op het gasnet en elektriciteitsnet omvatten zo'n 5 procent van de energierekening.

Isoleren

Warmte kan uit de woning ontsnappen via ramen, muren, het dak en de vloer. Als je dat tegengaat door isolatie aan te brengen, hoeft de verwarming minder hard te stoken. Die energiebesparing levert milieuvoordeel op, omdat een lager gasverbruik zorgt voor minder uitputting van fossiele brandstoffen en minder uitstoot van broeikasgassen.

Daarnaast is het goed voor je portemonnee. De meeste investeringen in isolatie verdienen zich terug, want je bespaart daardoor geld op de energierekening. Als je jaarlijkse gasverbruik bijvoorbeeld afneemt van 2.000 m3 naar 1.000 m3, dan daalt de energierekening met 620 euro per jaar (prijspeil 2015/2016). Vooral in oude(re) huizen valt grote winst te behalen. Een slecht geïsoleerd huis gebruikt per jaar 2.200 m3 gas voor verwarming. Een goed geïsoleerd huis heeft maar 700 m3 gas nodig. Dat scheelt 930 euro per jaar!

Warm water

Gebruik een waterbesparende douchekop. Je zal het verschil onder de douche niet merken, maar wél in de portemonnee. En douch twee minuutjes korter. Gemiddeld staan we 8,5 minuut onder de warme douche.

gemiddelde eengezinswoning

Meer infomatie?

Neem contact op met Blauwvinger Energie:
info@blauwvingerenergie.nl

CONTACT

(038) 422 04 27
info@blauwvingerenergie.nl