De gemiddelde energierekening van een Nederlands huishouden is 1.680 euro per jaar. Meer dan 50 procent gaat op aan gasverbruik, bijna 40 procent aan stroom. Slechts 6 procent van je jaarlijkse energierekening bestaat uit vaste kosten, waar je geen invloed op hebt.

Veel Nederlanders blijven echter vaak bij hun energieleverancier waarvan ze al jaren energie afnemen. Overstappen kan lonen. 

Je kunt op drie manieren overstappen naar een andere energieleverancier:

  • via een energieveiling of collectief
  • via een website die energieprijzen vergelijkt

Energieveilingen worden onder andere georganiseerd door de Consumentenbond of de Vereniging Eigen Huis. Maar lang niet altijd levert dat de meest voordelige contracten, zo heeft de website Gaslicht.com van Ben Woldring onderzocht. Kijk hier voor meer informatie daarover.

Vergelijkingssites zijn er legio, het loont om bij enkele je verbruikgegevens in te vullen en te kijken of je voordelig kunt overstappen. Let wel op, want soms zijn er een paar dingen die voor overstappers als een verrassing kunnen komen. Zo moet je een boete betalen als je je contract voor bepaalde tijd voortijdig opzegt. Veel leveranciers zijn overigens bereid om deze boete voor jou als nieuwe klant te betalen. Vraag hiernaar bij je nieuwe leverancier voordat je overstapt. En de welkomstkorting die je vaak bij aanmelding is beloofd, krijg je  niet als je je contract voor bepaalde tijd voortijdig opzegt. 

 

Meer infomatie?

Neem contact op met Blauwvinger Energie:
info@blauwvingerenergie.nl

CONTACT

(038) 422 04 27
info@blauwvingerenergie.nl