Verhalende aanpak energietransitie en klimaat in Assendorp  

De wijk Assendorp is begonnen om de overgang te maken naar een klimaatvriendelijke wijk en een energieneutrale gebouwde omgeving. In het project 50 tinten groen ondersteunt Blauwvinger Energie samen met actieve bewoners en het verhalenplatform Zowell deze verandering. De bedoeling is de betrokkenheid van bewoners te verbreden en de bewoners te helpen zich sterker te organiseren voor het verduurzamen van hun huizen.

Assendorp is een historische en levendige wijk in Zwolle. De meeste woningen zijn rond 1900 of in de jaren ‘30 gebouwd. Dat geeft veel karakter maar ook de nodige uitdagingen: smalle straten, relatief weinig groen en te weinig ruimte voor de huidige aantallen auto’s. Er is snel hittestress en wateroverlast bij het extremere weer. Woningen zijn slecht geïsoleerd met verouderde installatietechniek en een hoge energierekening. Groenafval is moeilijk te scheiden. De betrokkenheid bij de klimaatopgaven leeft bij een deel van de bewoners maar zeker niet bij iedereen. Je huis verduurzamen is een pittige opgave waar buren elkaar bij kunnen helpen.  

Met 50 tinten groen Assendorp wil Blauwvinger Energie de betrokkenheid van bewoners bij de klimaattransitie te versterken. Het project sluit aan bij wat er in de wijk gebeurt. We zoeken daarnaast mensen op die niet uit zichzelf groen zijn en we nodigen mensen uit om zelf eigenaar te zijn van de energietransitie in de wijk. 

Nieuws kun je volgen via https://www.facebook.com/50tintengroenAssendorp/

Kijk hier voor meer activiteiten.

Meer infomatie?

Neem contact op met Blauwvinger Energie:
info@blauwvingerenergie.nl

CONTACT

(038) 422 04 27
info@blauwvingerenergie.nl