windmolenZelf stroom opwekken met zonnepanelen op je eigen dak kan zeer rendabel zijn, omdat je dan geen energiebelasting hoeft te betalen. Maar niet iedereen heeft een geschikt dak of kan de investering opbrengen. Dan kan men er ook voor kiezen om samen stroom op te wekken.

Dat geldt bij uitstek voor de opwekking van windenergie. Blauwvinger Energie wil met de inwoners van Zwolle en Zwolse bedrijven / organisaties samen zelf stroom opwekken door samen te investeren in lokale windturbine(s). Blauwvinger Energie is van de Zwollenaren en zo wekken wij dus samen onze eigen energie op.

In Nederland zijn er momenteel diverse voorbeelden hoe dit in de praktijk gerealiseerd kan worden, zoals:

  • het kopen van winddelen (een klein stukje windturbine) en zo gratis de daarmee opgewekte stroom krijgen. Waarschijnlijk zul je alleen nog een deel van de energiebelasting moeten betalen; dat wil de overheid nou eenmaal;
  • het kopen van obligaties (obligatielening met jaarlijkse rente ).

Windenergie op Bedrijventerrein Voorst

Blauwvinger Energie heeft samen met truckproducent Scania en Hogeschool Windesheim een plan ingediend voor 3 windturbines langs het Zwolle-IJsselkanaal, op bedrijventerrein Voorst. Zie hier meer over het plan. We krijgen via de mail, telefoon en in gesprekken veel vragen over dit plan en over windenergie in het algemeen. We hebben de belangrijkste vragen gebundeld en zo goed mogelijk beantwoord. Kijk hier voor deze FAQ.

Een van de windturbines is van Blauwvinger Energie en dus van de Zwollenaren. Heb je interesse om mee te doen, maak dit alvast kenbaar via het formulier. Dat is overigens nog geheel vrijblijvend. Pas in een later stadium gaan we een definitieve aanbieding doen aan de Zwollenaren.

 

 

CONTACT

(038) 422 04 27
info@blauwvingerenergie.nl