Onze zon is de bron van alle duurzame energie op aarde. De hoeveelheid zonne-energie die de aarde bereikt, is circa 9000 maal groter dan de energiebehoefte van alle 7 miljard aardbewoners samen. Het is een natuurlijke, onuitputtelijke en schone leverancier van energie. Ook windenergie, waterkracht en energie uit biomassa worden door de zon veroorzaakt. In feite zijn ook olie en gas zonne-energie, die eeuwen geleden in planten is opgeslagen. Wij kunnen de (directe) zonne-energie op veel manieren benutten.

Door jouw nieuwbouwwoning of gebouw op de zon te oriënteren of door zonneboilers op uw dak te plaatsen kun je de warmte van de zon benutten. Door pv-panelen op uw dak te plaatsen kun je zelf elektriciteit opwekken. PV staat voor photovoltaïsch, waarbij zonlicht wordt omgezet in stroom.

Ook kun je tegenwoordig samen met je buren collectieve installaties op een financieel gunstige manier benutten.

Collectieve zon pv-projecten Zwolle

In 2011 en 2012 heeft een groep Zwollenaren voor circa 400 Zwolse gezinnen pv-panelen geïnstalleerd. Dat is gebeurd met subsidie van de Provincie Overijssel. Deze Zwollenaren zijn betrokken bij Blauwvinger Energie. Daardoor beschikken we over een schat aan praktijkervaring met aanschaf, installatie en onderhoud van zon pv-installaties.

Lopende projecten:

Duurzaam doe je zo!

Logo duurzaam doe je zo groen vlak klein

WijBedrijf Dieze

logo wijbedrijf DIEZE 01

 

Meer infomatie?

Neem contact op met Blauwvinger Energie:
info@blauwvingerenergie.nl

CONTACT

(038) 422 04 27
info@blauwvingerenergie.nl